Implantaten: een duurzame oplossing

Wat zijn nu eigenlijk implantaten? Wanneer is een implantaat nodig en waarom zou ik voor een implantaat kiezen? Begrijpelijke vragen die we graag beantwoorden.

IMPLANTATEN

Implantaten zijn titanium schroeven, die in de kaak worden geplaatst. Ze vormen het fundament om kronen, bruggen of protheses op te plaatsen. Je kunt er bijvoorbeeld een loszittende prothese op vastklikken of een grote brug op bevestigen. De implantaten functioneren op dezelfde manier als eigen, natuurlijke wortels.

 

2.

Kroon op implantaat.

Wanneer één tand of kies ontbreekt, kan een implantaat in het bot worden geplaatst met daarop een vastgeschroefde of gelijmde kroon. Dankzij deze methode hoeft er niet in aangrenzende tanden of kiezen te worden geboord.

4.

Frameprothese op implanta(a)t(en).

Als u eigen tanden en/of kiezen kwijt bent, dan kunt u kiezen voor een frameprothese als oplossing. Een frameprothese kan gecombineerd worden met implantaten. Dit gaat middels een drukknopsysteem. Op die manier zijn er minder haakjes in het zicht, wat esthetisch mooier is. Dankzij het vastklikken, zit het veel vaster in de mond dan een ‘gewone’ frameprothese.

Implantaten, de beste oplossing.

Implantaten hechten zich aan het kaakbot en werken op dezelfde manier als een natuurlijke wortel. Door implantaten blijft het kaakbot behouden. Hierdoor stopt het slinken van het kaakbot en blijft de vorm van de kaaklijn behouden. Een implantaat voorkomt daarnaast het beslijpen van naastgelegen tanden of kiezen, als gekozen wordt voor een kroon op een implantaat.  De implantaten worden van titanium gemaakt, een lichaamsvriendelijk materiaal, waaraan het kaakbot zich goed kan hechten.