Een kroon of brug
laten plaatsen?

Een kroon, brug of implantaat, wat is de beste oplossing?

KRONEN  EN BRUGGEN

Als tanden en kiezen verloren zijn gegaan, bij slijtage of verkleuring kan het noodzakelijk zijn om een deel van de natuurlijke tanden en kiezen te vervangen. De oplossing; een kroon of een brug gemaakt van Zirkonium, Keramiek, Goud of Goudporselein.
Kronen en bruggen benaderen de oorspronkelijke vorm en functie van het natuurlijke gebit zoveel mogelijk. Ze ogen natuurlijk; je behoudt belangrijke functies in het gebit en je zorgt er voor dat andere gebitselementen niet scheef gaan groeien. Maar weet je wat pas echt verrast?
Je eet net zo goed als met echte tanden en kiezen.

Wil je meer weten?

2.

Wat is een brug?

Een brug vervangt één of meer ontbrekende tanden of kiezen. Deze ‘overspanning’ zit vast aan twee of meer afgeslepen tanden aan weerszijden van de open ruimte (de pijlers). Op die pijlers worden kronen geplaatst met daartussen het brugdeel, bestaande uit één of meerdere kronen die de open ruimte vullen.

4.

Inlays

Soms is het niet nodig om een volledige kroon te maken, omdat een groot deel van de kies nog goed is. In plaats van een vulling kan dan een inlay gemaakt worden. Een inlay is een oplossing tussen een vulling en een kroon en wordt gemaakt van Zirkonium, Keramiek of Goud.

Kijk, voor iedereen

De materialen waarvan kronen en bruggen gemaakt worden, zijn de afgelopen jaren enorm verbeterd. Ze zijn zeer sterk en slijtvast waardoor ze lang mee gaan; de kans op breuk is minimaal; hechten heel goed waardoor er minder kans is op een allergische reactie en ze hebben een hele mooie esthetische uitstraling waardoor ze heel natuurlijk ogen, echt!

Wat past jou? Vraag advies.